Jump to content

Segíteni fogja a veteránok oktatását az Amazon

2017. 01. 22. 11:20

Kicsit több mint egy hete adta hírül az Amazon, hogy 100 000 új munkahely megteremtését tervezi az USA-ban. Ezen a héten pedig egy a Munkaügyi Minisztériummal közösen kidolgozott regisztrált gyakornoki programot jelentettek be, ami a veteránok munkába állását fogja segíteni.

A kezdeményezés az Amazon vezérigazgatójának, Jeff Bezos tavaly márciusban tett ígéretének folyománya, miszerint 5 éven belül 25 000 veteránnak és házastársának kívánnak munkát nyújtani a cégnél.

Az új gyakornoki program célja, hogy a veteránok megszerezzék a technikai karrierjükhöz szükséges ismereteket. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának elmondása szerint az első részvevők az AWS Cloud Support munkatársaivá lesznek kiképezve. A hivatal egyben megjegyezte, hogy több mint 200 vállalat, főiskola és munkaügyi szervezet írta alá, hogy részt vesz az ApperenticeshipUSA programban. Igaz a TechCrunch megjegyzi, hogy csak az Amazon és a Tesla Motor van jelen a nagy nevek közül ezen a regisztrációs listán.

Az előző héten hasonló program beindítását jelentette be az Amazon, amit az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumával közösen dolgozott ki. Itt ugyancsak IT munkahelyek betöltéséhez hozzásegítő képességeket tanulhatnak fiatal felnőttek és veteránok. A program a re:Start nevet viseli és a felhő alapú programozás rejtelmeibe vezeti be a minden bizonnyal lelkes résztvevőket.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: pixabay.com)