Jump to content

2017 szeptemberéig támogatja a Firefox a régi Windows OS-eket

2016. 12. 26. 12:15

Számos böngésző már rég lemondott a Windows XP és a Vista támogatásról, de nem a Firefox. A Mozilla szoftvere a mai napig működik a régi számítógépünkkel, de persze egyszer ennek is véget kell érnie.

A Mozilla csapata volt olyan kedves és az öreg Windowsos operációs rendszereink, mint az XP és a Vista támogatásának megszüntetését áttolta a következő évre, ami a Firefox böngészőt illeti. Jövőre is csak fokozatosan terelgeti majd át ezekről az OS-ekról az embereket a cég. Kezdetnek márciusban egy Exttended Support Release jön, amolyan utolsó előtti frissítésként, aztán valamikor az év közepén az utolsó. Ugyan a cég még csak ezután tervezi felfedni az utolsó frissítés pontos idejét, de azt már tudhatjuk, hogy szeptemberben érkezik az utolsó biztonsági update.

Ez még mindig nem jelenti, hogy a Firefox nem fog működni XP és Vista rendszereken szeptembertől, csak annyit, hogy nem érkeznek a fel-fel bukkanó biztonsági fenyegetésekre válaszok. Magyarán frissítések hiányában ki leszünk téve némi extra kockázatnak. Persze a legtöbb háztartásban már rég újabb rendszerekkel kompatibilis gépek találhatóak, így tetszik vagy nem, de ha biztonságosan szeretnénk böngészni, akkor lassan tényleg itt az ideje egy fiatalabb operációsrendszer után nézni a következő évben.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)