Jump to content

A Chrome böngésző legalább két új bővítményt kap a kamu hírek ellen

2016. 11. 18. 11:00

Az internet titánjai úgy döntöttek bekeményítenek, miután komoly aggodalmak támadtak avégett, hogy a kamu hírek ellenőrizetlenül terjedtek a közösségi oldalakon a választási ciklus kellős közepén.

A Google és a Facebook komoly lépéseket tett, hogy megakadályozza a kamu híroldalak által összerakott clickbait tartalmak terjedését. Ennek következményeként rögtön két új Chrome bővítmény jelent meg a héten, hogy megmentse az ártatlan felhasználói lelkeket a csalódáshoz vezető kattintásoktól.

Az első ilyen bővítmény a „B.S. Detector” kedden jött ki és megjelöli az összes olyan cikket, amely megkérdőjelezhető forrásból eredve kerül elénk, miközben a Facebookot böngészzük.

A második ilyen kis kiegészítő programocska a Fake News Alert, amit a New York magazin újságírója Brian Feldman készített. Ez egy felugró ablakot vagy figyelmeztető bannert használ, amikor a felhasználó egy olyan oldalra téved, amely félrevezető hírek forrása.

Egyik bővítmény által használt adatbázis se teljes annyira, hogy 100%-os védelmet jelentsen a kamu hírekkel szemben, ezért a legjobb, ha mindig figyelmesen böngészünk, de azért egy kis segítség mindig jól jön, és erre jók a fenti programok.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)