Jump to content

Kevésbé veszteséges a Nintendo, de jöhetne már az a Switch

2016. 10. 29. 14:00

A Nintendo legújabb pénzügyi jelentése alapján még mindig van mit igazgatni azon a szénán a konzolgyártónak, hogy igazán jól álljon neki, de már alakul a dolog. Talán majd a Switch meghozza a várt változást.

Annak ellenére, hogy a cég 718,86 millió dolláros értékesítést produkált a legutóbbi negyedéves jelentés óta, mégis 7,8 millió dolláros operatív veszteséggel kellett elszámolnia az elmúlt három hónapra. Nos, ez legalább kevesebb, mint a korábbi negyedévben. 1 770 000 3DS és 349 000 Wii U konzolt sikerült eladni. Ezzel gyakorlatilag csaknem megduplázták az első negyedévben értékesített 3DS konzolok számát. Viszont ahogy azt a cég jelentése is megjegyzi, a Wii U hardver értékesítés 50%-kal eset a korábbi év azonos időszakához képest. Érdekes elnézni a számokat. Momentán egyértelműen a Nintendo DS áll a legjobban e téren, de abban már most biztosak lehetünk, hogy a Nintendo Switch megjelenése rendesen megfogja kavarni a számokat.

Érdemes megjegyezni, hogy a Pokémon Go közvetve és közvetlenül is hatással volt a Nintendo pénzügyi jelentésének alakulására. Egyrészt mint tudjuk a Pokémon Go hype kezdetben rendkívül pozitívan hatott a Nintendo részvényeire, holott a cégnek csak részesedése van a mobiljátékot gyártó Niantic vállalatban. Ez persze idővel tudatosult a piacban is és eztán újra megzuhantak a Nintendo részvényei. Másrészt viszont így is hozott pénzt a konyhára a Pokémon Go biznisz a Nintendonak. A cég 114,6 millió dollárnyi, a leányvállalataiból származó bevételt könyvelt el és ebbe bizony a Niantic is benne van.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)