Jump to content

Az igazi Vasember adna hangot a Zuckerberg féle Jarvis rendszernek

2016. 10. 15. 14:00

Mark Zuckerberg 2016-ra tett újévi fogadalma lassan debütálásra kész. A Jarvis nevű mesterséges intelligencia számára már hangadót keres alkotója és nem is akárki jelentkezett a lehetőségre.

 

 

Robert Downey Jr. önként és dalolva vállalná, hogy hangját kölcsönözze a Mark Zuckerberg féle Jarvis asszisztens rendszernek. H esetleg lemaradtunk volna a Facebook vezér idei saját maga számára állított kihívásáról, akkor még most olvassunk gyors utána ebben a korábbi cikkünkben, mert ez bizony nagyot fog szólni.

Röviden arról lenne szó, hogy egy A Google asszisztenséhez és az Amazon Echo Alexájához hasonló, az otthonunk irányításában segédkező mesterséges intelligencia összedobására tett fogadalmat Zuckerberg. A hangvezérléssel irányítható rendszer nem csak a garázsajtó nyitogatásában lenne jó, ennél azért komolyabb dologról beszélhetünk. A tervek szerint az irodai munkát és az otthonunk irányítását is segíteni képes, az Oculussal kompatibilis rendszerről lenne szó. Jarvis biztonsági rendszerként se lenne utolsó. Az elképzelés az, hogy az AI képes legyen felismerni hangokat és arcokat, így a bejárati kameránál már nevén üdvözölhetné a kedves látogatókat, miközben a rendszer irányításához csak az arra jogosult hangok férhetnének hozzá.

Hogy mindezekből mi fog megvalósulni, arra már nagyon kíváncsiak vagyunk. Arra viszont már most mérget lehet venni, hogy ha tényleg Robert Downey Jr. hangján fog megszólalni a Zuckerberg féle Jarvis, az iszonyatos hype-lavinát fog a nyakunkba zúdítani.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)