Jump to content

Önálló VR szemüveget készít a Samsung

2016. 04. 28. 16:00

A Samsung nem csak a telefon-alapú virtuális valóságba kíván beszállni. A cég megerősítette, hogy egy „dedikált” VR eszközön is dolgoznak.

A Samsung se akar kimaradni a VR buliból, így ők sem ragadhattak le a telefon-alapú kütyüknél. Készül is egy VR fejes náluk, amibe nem kell belegyömöszölnünk egy okostelefont, hogy működésre bírjuk. A szoftverkutatást vezető Injong Rhee nem ment bele a részletekbe, így nem tudni hogyan is fog működni az eszköz vagy azt, hogy mikor készül el, de az biztos, hogy lesz. PC-hez fog csatlakozni, mint a HTC Vive vagy az Oculus Rift, vagy esetleg teljesen független lesz? Mennyivel lesz jobb, mint a Gear VR vagy akármelyik konkurens eszköz, ami már a piacon van?

Bármit is hoz össze a Samsung, ha versenyképesek akarnak lenni, akkor valami jobbal kell előrukkolni, mint a HTC vagy a Sony első generációs virtuális valóság eszközei, de legalábbis olcsóbbat. Persze az is egy lehetőség, hogy egy PC, telefon és konzol független eszközt hoznak létre, ami teljesen új kérdéseket vetne fel.

(Forrás: engadget.com)