Jump to content

Beépített hirdetésblokkolót kap az asztali Opera böngésző

2016. 03. 10. 16:00

Nem kell többé bővítményt vadászni, hogy megszabaduljunk az online kellemetlenségektől. Válasszuk az Operát böngészőnknek és alapból reklámmentesenebben szörfözhetünk a neten.

Ha új böngészőt telepítünk a gépünkre, akkor elindítva az első dolgunk a világhálón szinte biztosan egy reklámblokkoló bővítmény felkutatása. A Chrome például iszonyatosan népszerű, de valamiért a Google, aki hirdetésekből él nem kapkodja magát agyon, hogy ilyen funkciót biztosítson számunkra, így kénytelenek vagyunk magunk megkeresni. Vagy dönthetünk úgy, hogy az Operát válasszuk böngészőnknek. Az Opera fejlesztői ugyanis leegyszerűsítik a procedúrát számunkra. Nem kell keresgélnünk, mert beépítve kapjuk meg a reklámhessegető funkciót.

Persze még nagyon új ez a funkció és még a jövőben biztos rengeteget csiszol rajta az Opera csapata, de már működik. Működik és képes biztosítani egy kis előnyt az Opera böngésző számára a riválisokkal szemben, hogy több felhasználónak essen rá a választása. Persze az igazi Opera rajongónak már nem kell bizonyítani, számukra így is ő a legszebb lány, akit bálba vihetnek.

(Forrás: engadget.com)