Jump to content

Szívesen dolgoznál a Google autonóm járművein? Itt a lehetőség

2016. 02. 15. 10:00

A Google felvételi lázban ég. Az önvezető autóik fejlesztése kapcsán 36 állást hirdettek meg az érdeklődő munkavállalók számára. Így ha szeretnék részesei lenni egy igazán innovatív cég munkájának, akkor most lehetőségünk van csatlakozni a Google X projekthez.

Ne higgyük egy percig sem, hogy csak programozókat és web-fejlesztőket keres a cég. Az keresőóriás álláslistája alapján keresnek mérnököket, marketingeseket és elemzőket is. Ez a sok új állás talán annak a jele, hogy a Google egymagában vinné végig az önvezető autó projektéjt?

A Google az egyike a néhány cégnek, aki élenjár az autósom járművek fejlesztésében. A Nagy kérdés, hogy a fejlesztés, gyártás és értékesítés folyamatain mind egymaga kíván végiggaloppozni vagy összeáll valamilyen nagy autógyártó céggel? Előbbi eshetőség megmagyarázhatná az új emberek felvételének szükségességét és nyugodtan vizionálhatnánk még rengeteg új munkahelyet ugyan ennek kapcsán a jövőben. Nem világos a Google álláspontja. Voltak pletykák a Ford autógyártóval való társulásról, de erre irányuló bejelentés nem történt se a CES alkalmával se utána. Mi kíváncsian várjuk, végül melyik utat kívánja bejárni a cég.

(Forrás: engadget.com)