Jump to content

A Googlenek van a legjobban fizetett vezérigazgatója az USA-ban

2016. 02. 10. 10:00

A Google egy hatalmas cég ezért senki se csodálkozik azon, ha a vezetők szép pénzeket visznek haza. Még ennek fényében is figyelemreméltó, hogy megannyi nagyvállalat vezérigazgatója között a guglis Sundar Pichai az USA legjobban fizetett vezérigazgatója.

Sundar Pichai 199 millió dollár értékű részvényt kapott február elején, amivel összesen 650 millió dolláros részesedése van az Alphabet vállalatban. Nyilván nem fogja a több mint 180 milliárd forintnak megfelelő részvényt egy nap alatt beváltani, de azért szép kis vagyon ez mindössze három évi munkáért. Összehasonlításként Tim Cook „csak” 376 millió dollárt kapott, amikor betöltötte a vezérigazgatói posztot az Applenél.

Ezzel együtt se Pichai a leggazdagabb ember az Alphabet vállalkozásban. A Guardian jelentése szerint a Google alapítója Larry Page és Sergey Brin fejenként 34 milliárd dollárnyi; a volt vezérigazgató Eric Schmidt pedig 3 milliárd dollárnyi részvénnyel rendelkezik. A Pichaihoz került részvénymennyiség mindenesetre arról árulkodik, hogy igenis hosszútávon tervez vele a cég és nem szeretnék, ha olyan riválisuk elcsábítaná, mint mondjuk a Facebook.

(Forrás: engadget.com)