Jump to content

A Netfix vezetője 100 millió dolláros oktatási alapot indít

2016. 01. 14. 14:00

A Netflix sikeresebb, mint valaha így a vezérigazgatója Reed Hastings is egy csomó pénzt fog keresni a közeljövőben. A Netflix vezére azonban nem kívánja ezt mindet megtartani: úgy tervezi, hogy egy részét eladományozza.

A Reed Hastings által alapított Hastings alap 100 000 000 dolláros pénztőkével kíván hozzájárulni oktatási célokhoz. A Netflix vezérigazgatója Facebook oldalán jelentette be a hírt, ahol a tetszésüket és támogatásukat komment és lájk formájában kifejező emberek között maga Mark Zuckerberg is feltűnt. A bejelentésből az is kiderült, hogy Neerav Kingsland az alapítvány vezérigazgatója. Az ő feladata lesz megtalálni a legjobb helyet az adományok számára. Az első két ajándékot az United Negro College Fund és a Hispanic Foundation of Silicon Valley kapta 1,5 millió dollár formájában.

Ha ismerjük Reed Hastings történetét, akkor nem teljesen meglepő tőle ez a gesztus. Négy évig volt elnöke Kalifornia Állam Oktatási Tanácsának és az 1980-as években dolgozott a Békehadtestben is. Most is ugyanolyan filantróp tevékenységet folytat csak ezúttal sokkal több pénz áll a rendelkezésére.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)