Jump to content

Az Amazon egy kisebb, olcsóbb Echo készüléket tervez

2016. 01. 12. 10:00

Az Amazon a jelek szerint szeretné elkészíteni méltán népszerű hangvezérelt rendszerének, az Amazon Echonak kistestvérét. Az új változat nem csak kisebb, de olcsóbb is lesz. Jól hangzik, nem igaz?

Annak, aki szeretné kipróbálni, milyen együtt élni Alexával, az Amazon Echo hangvezérelt személyi asszisztens programjával, de nem szeretne 179,99 dollárt rákölteni mielőtt kitalálná tetszik-e, van egy jó hírünk. The Wall Street Journal szerint az Amazon ugyanis azt tervezi, piacra dob egy kisebb és olcsóbb változatot készülékéből a következő hetekben. Körülbelül akkora lesz az eszköz, mint egy sörös doboz, ami kényelmesen elfér a tenyerünkben. Ez azt is jelenti, hogy nem hangzik majd olyan jól zenelejátszáskor, mint nagyobb fivére, ám a felhasználás egyéb céljait figyelembe véve, ez talán nem olyan fontos.

Ami komolyabban érintheti a felhasználói élményt, hogy ha nem leszünk képesek hanggal aktiválni az eszközt. WSJ szerint a kisebb Echo akkumulátorról működik majd, ezért amikor aktiválni szeretnénk, le kell majd nyomnunk rajta egy gombot. Remélhetőleg, ha csatlakoztatva lesz, akkor működni fog a hangvezérlés, ám ez még nem tisztázott. Mindenesetre a modell számtalan hasznos funkciója miatt, még az esetleges hátrányok ellenére is, megéri szemmel tartani az olcsóbb változat sorsának alakulását.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)