Jump to content

Ismét lehet pózolni a Google autóinak: itt a Street View autó

2019. 04. 04. 14:07

Szerdától újra Magyarországra érkezik a Google csapata, hogy friss képekkel tegye naprakésszé a Street View, vagyis az Utcakép szolgáltatását – olvasható a cég közleményében.

A Google Utcakép szolgáltatása környezetünk olyan virtuális reprezentációja a Google Térképen, amely több millió panorámaképből áll. A szolgáltatás jelenleg 88 országban érhető el. 2019. áprilisa és májusa között a tervek szerint más városok mellett Budapesten, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is készít majd felvételeket a Google csapata. Ez alkalommal a fotók kezdetben a Trekker, majd később egy autó segítségével készülnek.

A Trekker egy hátizsák formájú berendezés, amelyre egy fényképezőgép-rendszert erősítettek. Ennek segítségével az Utcaképben még több helyszín megjelenhet – olyanok is, amik autók, triciklik, kézikocsik és motoros szánok segítségével nem megközelíthetők.

A Trekkert egy operátor hordja a hátán. Menetközben a készülék 2,5 másodpercenként rögzíti a képeket, a Trekker tartójának tetején található 15 lencse segítségével. Ezek különböző irányba néznek, összesített képük révén kapjuk meg a 360 fokos panoráma látványt. A Trekker súlya több mint 18 kiló, mérete egy nagyobb hátizsákkal egyezik meg. Akkumulátora 6-8 óráig tudja működtetni.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)